صدای زنان : آشنایی با تاثیرگذارترین زنان نسل بیت
اگرچه نسل بیت بیشتر به خاطر نویسندگان، هنرمندان و شاعران مرد خودش شناخته میشود، اما گروهی از زنان نسل بیت نیز بودهاند که نقشی مهم در پیشروی این جنبش و زندگی مردان بزرگی چون جک کرواک، ویلیام اس. باروز، آلن گینزبرگ، نیل کسیدی و … ایفا داشتهاند.
در ادامه شما را با تعدادی از زنان الهامبخش که ایفاگر نقشی بزرگ در پشتصحنهی نسل بیت بودند، آشنا میسازیم:
با زنان تاثیرگذار در پشتصحنهی نسل بیت آشنا شوید؛
-
ادی کرواک پارکر
ادی پارکر (Edie Parker) یکی از این زنان نسل بیت بود که در سال ۱۹۲۲ به دنیا آمد و در دانشگاه کلمبیا تحصیل کرد. در اوایل دهه ۱۹۴۰، او جک کرواک را از طریق دوستش هنری کرو Henry Cru ملاقات کرد.
در حوالی این زمان، پارکر با جوآن وولمر، یکی از دانشجویان، در بار وست اند نیویورک ملاقات کرد و این دو هم خانهی یکدیگر شدند.خانهای که بزودی قرار بود میعادگاه هرروزهی سه نویسندهی جریانساز نسل بیت یعنی جک کرواک، آلن گینزبرگ و ویلیام اس. باروز شود.
در سال ۱۹۴۴، کرواک پس از کشتهشدن دیوید کامرربهدست لوسین کار یکی از دوستان مشترکشان، به عنوان معاونت در جرم دستگیر شد.از آنجایی که پدر جک حاضر نشد او را از زندان آزاد کند، کرواک موافقت کرد که اگر والدین ادی برای او وثیقه بگذارند، با پارکر ازدواج کند. آنها در ۲۲ اوت ۱۹۴۴ در تالار شهر ازدواج کردند. او اولین همسر جک کرواک بود.
این ازدواج خیلی دوام نیاورد و چندی بعد به طلاق انجامید، اما کرواک و پارکر تا زمان مرگ جک در سال ۱۹۶۹ با هم دوست بودند. ادی پارکر در سال ۱۹۹۳ درگذشت.
اگرچه پارکر یک از زنان نسل بیت در زمان اوج این جنبش چیزی ننوشت، اما بعدها کتاب «تو خوب خواهی شد: زندگی من با جک کرواک» You’ll Be Okay: My Life With Jack Kerouac را منتشر کرد.
-
جوآن ولمر آدامز باروز
جوآن وولمر (Joan Vollmer) یکی دیگر از این زنان نسل بیت بود که در ۴ فوریه ۱۹۲۳ در لودونویل نیویورک به دنیا آمد.
در اوایل دهه ۱۹۴۰، در کالج بارنارد، یک کالج هنرهای آزاد زنان وابسته به دانشگاه کلمبیا، مشغول به تحصیل شد و در آنجا با ادی پارکر ملاقات کرده و چندی بعد در یک خانه مشغول زندگی شدند.
در سال ۱۹۴۶، وولمر با باروز رابطهای را آغاز کرد، اگرچه او آشکارا و به شکلیغیرقابل انکار تمایلات خاصی داشت اما این زوج تا زمان مرگ نابهنگام جوآن به مدت پنج سال در کنار هم ماندند.
این دو هرگز به طور رسمی ازدواج نکرده و صاحب یک پسر به نام ویلیام باروز جونیور شدند.
در ۶ سپتامبر ۱۹۵۱، وولمر و باروز در یک مهمانی در مکزیکوسیتی، شهری که آنزمان در آن زندگی میکردند، شرکت جستند.در مستی و به هنگام بازی تیراندازی به سبک ویلیام تل، ولمر یک لیوان آب را بالای سرش گذاشت و باروز سعی کرد به آن شلیک کند. گلوله خطا رفت و به سر ولمر اصابت کرد و او را کشت.
تصور میشود که وولمر برجسته ترین عضو زنان نسل بیت باشد. باروز حتی بعدتر اعتراف کرد که اگر حادثه مرگ جوآن رخ نمیداد، احتمالاً او نویسنده نمیشد. -
کارولین رابینسون کسیدی
کارولین الیزابت رابینسون (Carolyn Elizabeth Robinson) یکی دیگر از این زنان نسل بیت بود که در ۲۸ آوریل ۱۹۲۳ در لنسینگ، میشیگان به دنیا آمد و با عشقی عمیق به هنر رشد کرد.
در سال ۱۹۴۷، او به کلرادو نقل مکان کرد تا مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته هنرهای زیبا و هنرهای تئاتر در دانشگاه دنور اخذ کند.
او خیلی زود با نیل کسیدی، آلن گینزبرگ و جک کرواک آشنا شد. گینزبرگ در حالی که به دنبال آپارتمانی برای خود در دنور میگشت، بهطور موقت در هتل محل اقامت او ساکن شد.در این مدت، رابینسون، کرواک و کسیدی در کلوبها و بارهای مرکز شهر رفتوآمد کرده و دیری نپایید که کسیدی و رابینسون رابطهی عاشقانهای را آغاز کردند.
با این حال، کیسدی هنوز با لوآن هندرسون پیمان ازدواج داشت و وقتی رابینسون از آن اطلاع پیدا کرد، به رابطه خود با نیل کسیدی پایان داد و به سانفرانسیسکو نقل مکان کرد.
اما مدت زیادی پس از ترک دنور، کسیدی به دنبال او رفت و ازدواجش با هندرسون را پایان داد. در مارس ۱۹۴۸، رابینسون و کسیدی ازدواج کردند و صاحب سه فرزند شدند.
پس از مرگ نیل کسیدی، کارولین به لندن، انگلستان نقل مکان کرد، جایی که هنوز در آنجا زندگی میکند.در سال ۱۹۷۰، نویسندهای در مورد نوشتن خاطرات زندگیاش با کسیدی و کرواک و بعنوان یکی از زنان نسل بیت با او تماس گرفت.از آنجایی که او نتوانست مجوز چاپ نامههای کرواک را دریافت کند، نوشتن کتاب متوقف شد.
در سال ۱۹۹۰، سرانجام خاطرات او با عنوان از جاده بیرون بزن: بیست سال زندگی با کسیدی، کراوک و گینزبرگ (Off the Road: Twenty Years with Cassady, Kerouac) منتشر شد.او همچنین فیلم Heart Beat: My Life With Jack and Neal را نوشت که بعدها به فیلم تبدیل شد.
-
الیز کوون
الیز نادا کوون (Elise Nada Cowen) یکی دیگر از این زنان نسل بیت بود که در سال ۱۹۳۳ در لانگ آیلند نیویورک به دنیا آمد. هنگامی که در اوایل دهه ۱۹۵۰ در کالج بارنارد تحصیل می کرد، با جویس گلاسمن دوست شد.
در این زمان بود که الیز کوون توسط استاد فلسفهاش الکس گریر به آلن گینزبرگ معرفی شد. اگرچه گینزبرگ اخیراً همجنس گرایی خود را پذیرفته بود، اما در سال ۱۹۵۳ یک رابطه عاشقانه با کوون را آغاز کرد.اگرچه این دو رابطه فکری عمیقی داشتند، اما خیلی زود این رابطه به پایان رسید، اما آنها همچنان دوست یکدیگر باقی ماندند.
الیز کوون که در تمام زندگی خود با افسردگی دست و پنجه نرم میکرد، دچار اختلالات روانی شدید شد و در بیمارستان بلوو بستری شد.در اوایل سال ۱۹۶۲، بر خلاف دستور پزشکان، معالجات را ترک و به خانه والدینش در واشنگتن هایتس، منهتن بازگشت. در ۱ فوریه ۱۹۶۲ بود که کوئن با پریدن از پنجره و سقوط از هفت طبقه به زندگی خود پایان داد.
در حالی که هیچ یک از شعرهای او در زمان حیاتش منتشر نشدند، تصور میشد که الیز کوون یکی از شاعران بزرگ بیت آن زمان باشد.پدر و مادرش بیشتر شعرها و مجلات او را پس از مرگش نابود کردند، اما بعدتر ۸۳ شعر از او در زیرزمین دوستش، لئو اسکیر، پیدا شد.
در طی سالها، اسکر برخی از شعرهای الیز کوون را بعنوان یکی از برجسته ترین زنان نسل بیت برای چندین مجله ادبی از جمله Evergreen Review فرستاد. همچنین، تعدادی از شعرهای او در کتاب «زنان نسل بیت» به چاپ رسید. -
جویس گلسمن جانسون
جویس گلسمن (Joyce Glassman) یکی دیگر از این زنان نسل بیت بود که در سال ۱۹۳۵ در کوئینز نیویورک به دنیا آمد. او در غرب منهتن، نه چندان دور از آپارتمان ویلیام و جوآن باروز رشد کرد.
در ۱۶ سالگی به کالج بارنارد رفت و در آنجا با الیز کوون دوست شد که سبب آشنایی او با حلقه نسل بیت بود. این گینزبرگ بود که از گلسمن و کرواک خواست تا در ژانویه ۱۹۵۷ با هم ملاقات کنند.
کرواک و گلاسمن طی دو سال آینده با هم قرارهای متعددی گذاردند. در زمان انتشار در راه، جانسون مشغول کار بر روی اولین رمان خود به نام «بیا و به رقص بپیوند»، بود.
پس از پایان رابطه او با کرواک، گلسمن با هنرمندی به نام جیم جانسون ازدواج کرد که در اوایل دهه ۶۰ در یک تصادف موتورسیکلت درگذشت.وی سپس با هنرمند دیگری به نام پیتر پینچبک ازدواج کرد که از او صاحب یک پسر شد و بعداً طلاق گرفت.
جانسون سه رمان به نامهای بیا و به رقص بپیوند ( Come and Join the Dance)، در کافه شبانه (In the Night Café )، و ارتباطات بد (Bad Connections ) را نوشت. - او همچنین دو خاطره (two memoirs)، مردان گمشده ( Missing Men) و شخصیتهای کوچک (Minor Characters ) را منتشر کرده است که رابطه او با کرواک را مستند میکند و جایزه حلقه ملی منتقدان کتاب را دریافت نموده است.
میراث زنان نسل بیت
زنان نسل بیت در مرکز این جنبش بزرگ ادبی قرار داشتند. اگرچه در دهه های ۴۰ و ۵۰ عمدتاً ناشناخته ماندند، اما بعدتر هر کدام به عنوان شاعر، نویسنده و هنرمندی برجسته از دایرهی زنان نسل بیت شناخته شدند.
اینان تنها تعدادی از زنان طغیانگر و شایستهی توجهی هستند که هم در فاصله و هم در دلِ جنبش نسل بیت فعالیت کردند.
بدون حمایت، همراهی و خلاقیت این زنان نسل بیت، برخی از بزرگترین آثار ادبی نسل بیت ممکن به خلق نمیشد.
باری دیگر که کتابی از جک کرواک یا ویلیام اس.باروز را گشودید، به زنان شجاعی که در پشت صحنه به ایجاد نبوغ خود و دیگری یاری رساندند، فکر کنید.
جنبش بیت بدون این زنان الهامبخش که آتش آن را افروخته نگه داشتند، این چنین پرفروغ نمینمود.